Lidt om Serious

Serious har eksisteret siden 1994 hvor jeg slog dørene op til lydstudierne på Enhjørningens bastion i København. Kort efter flyttede det lille selskab til Pakhuset i Njalsgade hvor især produktionen af tegnefilmsdubbing og radioreklame tog fart. Fra at være et one-man-band blev Serious hurtigt til et større orkester med et væld af talentfulde ansatte og endnu flere freelance folk. Ideerne myldrede frem, det handlede mest om ikke at stå i vejen for dem. Med 1000 kvadratmeter fordelt på fjerde og femte sal var der heldigvis plads til at bygge studier og arbejdspladser i takt med at behovet opstod. Ud over tegnefilm og reklame, tænkte, skrev og producerede vi radiodrama, comedy og dokumentarstof til blandt andet DR og landets lokalstationer.

Vi voksede og boksede lige indtil det ikke var sjovt længere, da den dag kom i 2005 lukkede jeg for reklameopgaverne og den største del af tegnefilms dubbingen. Det var blevet tid til at lægge produktionen om og jeg var ikke et sekund i tvivl om at det nu skulle handle om lydbøger.

En af de første til at sidde bag mixerpulten i studie B var Peter Heede, på en måde sidder han der stadig, adressen er blot en anden. Med sin rolige facon og sit kritiske øre har han gennem årene arbejdet med alle indenfor stemmebrancen. Jeg fortalte ham om mine planer og sammen har vi siden produceret lydbøger til det danske folk og et par enkelte andre sprogområder.

De 1000 kvadratmeter er idag skiftet ud med studierne i Vanløse og Charlottenlund, men ellers er alt ved det gamle. Vi trækker hver dag på de mange års arbejde med personinstruktion og lyd iscenesættelse og vi gør det the “Taylor made style”.

Martin Riel

Kaffe & te

Der er ingen grund til at gøre noget halvt, derfor laver vi vores kaffe ”The Pavoni way”.

God lyd

Det hele starter med mikrofonen. Vores fortrukne er en DPA 4060. Dansk håndværk i verdensklasse!

Dejlig gårdhave

Det sker at vores pauser trækker ud når sommersolen skinner, men det gør ikke noget. Vi arbejder nemlig aldrig på akkord.

Hvad andre siger om Serious

Det var en fornøjelse, at indlæse min første bog Kære Zoe Ukhona hos Serious. Dybt professionel og alligevel også personligt engageret. Glemmer sent da jeg - efter at have læst en følsom passage op med en stemme, der knækkede lidt på grundt af alle følelserne - spurgte Peter, om det var "for meget", og han med en tåre i øjet svarede "nej, det var rigtig fint". Har fået virkelig mange positive reaktioner fra lyttere af bogen om, at de elsker, at man kan mærke følelserne.
Pelle Hvenegaard
Tv-vært, skuespiller
At kunne få selv en ikke-professionel-oplæser med stærk nordjydsk dialekt til at føle at de mange timer blev brugt på meningsfuld vis med yderst behagelig og professionel assistance var en gave til forfatteren. Jeg ser frem til at samarbejde med Serious, når næste bog skal indlæses…
Morten Albæk
Filosof og erhvervsmand
Jeg har tilbragt adskillige timer i lydboksen hos 'Serious' og har altid følt mig godt tilpas. Stemningen er afslappet og hyggelig, men også effektiv. Alt i alt en god blanding af professionalisme og behagelig atmosfære. Og så kaffen er virkelig god.
Lars Brygmann
Skuespiller